Geld ophalen doe je zo!

De eerste keer is het even wennen. Om geld vragen. Lees vooral de tips van jouw mede actievoerders. Zij zijn inmiddels expert in het werven en draaien hun hand er niet meer voor om. Jij straks ook niet. Dat zul je wel merken. We hebben voor jou de 8 beste tips om donaties binnen te halen verzameld.

Kunnen we je een handje helpen?

We hebben een paar handige online tools voor je ontwikkeld. Dan hoef je deze zelf niet te maken. Dat scheelt tijd. Dus gebruik het emailbericht en de afbeeldingen voor social media. Print de poster, de kaartjes of de jampotwikkel uit en leg ze in de kantine. Vul ze aan met je persoonlijke url. Hier vind je de hele lijst met tools.
Ben je niet zo handig met de computer? Stuur dan een email naar acties@pinkribbon.nl of bel met 0900-2020240 (gebruikelijke belkosten, ma t/m vrij van 9.00 tot 17.00), dan helpen we je erbij.

Top 8 tips.

 1. Maak je actiepagina in orde
  Doe dit voor je jouw gasten uitnodigt. Schrijf een welkomstbericht met jouw motivatie waarom je actievoert en upload een relevante profielfoto. Kijk ook eens bij de sociale media afbeeldingen of hier iets tussen zit voor op jouw pagina.
 2. Een goed begin is het halve werk
  Doe zelf alvast een donatie zodat je pagina niet meer op nul euro staat. Dat moedigt je gasten aan om ook een donatie te maken. De eerste donatie is het moeilijkst.
 3. De magische 5
  Alle begin is moeilijk. Begin daarom dicht bij huis. Vraag 2 vrienden en 3 familieleden om een donatie. Als je 5 donaties in de pocket hebt, volgen er zeker weten meer.
 4. Donaties komen soms uit onverwachte hoek
  Deel jouw actie, met jouw motivatie, op sociale media. Stuur de link naar jouw WhatsApp groepen en deel hem op Facebook, LinkedIn en Instagram. Maak er een mini-campagne van voor jouw en je netwerk.
 5. Organiseer een evenement of mini-actie
  Bak koekjes, organiseer een lege flessen actie, doneer je verjaardag of verkoop walnoten op je werk. Organiseer iets leuks en gebruik tools als deze.
 6. Houd je voortgang bij op je pagina
  Plaats regelmatig nieuwsberichten op je persoonlijke actiepagina. Zodat iedereen op de hoogte is van je training, feestje, evenement en status.
 7. Stuur een herinnering
  Bij veel mensen schiet het doen van een donatie er soms even bij in. Dat is niet uit onwil maar zo gaan die dingen. Daarom is het goed om af en toe een herinnering te versturen naar je sociale media, vrienden en familie.
 8. Bedanken
  Dit is misschien wel het belangrijkste onderdeel van fondsenwerven. Mensen geven jou iets omdat jij je inzet voor een krachtig doel - een beter en langer leven voor de (ex-) borstkankerpatiënt – en dat is wel een bedankje waard! Stuur ze een kaartje, email of een persoonlijk (WhatsApp) bericht.